- Atık yönetimi sektörü, kendi içerisindeki alt sektörler bazında, kapasite sorunları yaşamaktadır.
- Kontrolsüz ve ciddi fizibilitelere dayanmayan, dönemsel karlar peşinde koşan firma sayısı her geçen gün artmaktadır.
- Sektöre danışmanlık yapma iddiasındaki, kişi ve kurumların verdiği bilgiler standart olmadığı gibi, sorunları da çözememektedir.
- Büyük miktarlarda çıkan atıkların (cüruf, döküm kumu, büyük projeler) ekonomiye kazandırılması konusunda yeterli mesafe alınamamıştır.
- Atık sektörü, kamu denetiminin haricinde, yasallık ve güvenilirlik ile ilgili öz denetim mekanizmasından yoksundur.
- Sektöre giren veya faaliyette bulunan firmalar, yeni yatırımlar için, hedef ve ciddi finansman sorunları yaşamaktadırlar.
- Atık sektörünün yazılı olan ve olmayan kurumsal itibar göstergesi olacak ilkelere ihtiyaç duyulmaktadır.
- Kamuoyunun dikkatini çekecek ortak sosyal sorumluluk projeleri hazırlanıp, kamuoyunda sektörün pozitif algısının oluşturulması ve yükseltilmesi gerekmektedir.
- Sektörün önde gelen firmaları olarak, sektörün bugünü ve geleceğine dönük aramızdaki paylaşım arzu edilen düzeyde değildir.
- Kayıt dışı olup yönetilemeyen -dolayısıyla kontrol dışı- atıkları, atık yönetimi sistemi içine yeterince çekilememektedir.
- Atığın oluştuğu andan geri kazanım ve bertarafına kadarki süreçler, sektöre verdiğimiz hizmet çerçevesinde sıralı veya aşamalı olarak hepimizi ilgilendirmektedir.
- Sektörün geleceğine yönelik ortak beklenti ve önerilerimizi dile getirebileceğimiz, sesimizi güçlü olarak duyurabileceğimiz ve sektörün çıkarlarını savunabileceğimiz ortak bir zemin bulmakta zorlanmaktayız.